راهنمای رتبه بندی شهرداریهای کشور
پایگاه رتبه بندی شهرداری ها (cty.ir) جایگاه علمی شهرداریها و میزان اهمیت پژوهش برای هر یک از آنها را با تحلیل و بررسی دقیق مقالات علمی منتشر شده در همایشها و مجلات علمی کشور رصد می نماید. نتایج این پایگاه معیاری برای اندازه گیری تعهد شهرداری ها به مدیریت علمی و تخصصی شهرها است.
این سایت با همکاری دو مجموعه شرکت کیمیاخردپارس و پایگاه سیویلیکا ایجاد شده است.
شرکت کیمیاخردپارس با بیش از یک دهه فعالیت موثر در زمینه آموزش و فرهنگسازی تخصصی در حوزههای مدیریت بحران، ریسک و HSE، پدافند غیرعامل، متدولوژی ارزش، مدیریت و مهندسی سیلاب، تغییراقلیم و … و ارائه خدمات آموزشی برابر با ۲۲۰ هزار نفرساعت تا کنون، همچنان در تلاش است تا با تکیه بر کار گروهی و استفاده از دانش روز، نقشی موثر در ارتقای دانش و آگاهی متخصصان و کارشناسان کشور داشته باشد.
مجموعه سیویلیکا به عنوان بزرگترین مرجع نمایه سازی مقالات علمی کنفرانسها و ژورنالهای کشور، تا این لحظه بیش از یک میلیون و یکصد هزار عنوان مقاله را نمایه سازی و تحلیل نموده و ارتباط بسیار نزدیکی با دانشگاهها، پژوهشگاهها و موسسات علمی کشور داشته و پربازدیدترین پایگاههای علمی کشور را مدیریت می نماید.
نتایجی که در این سایت به نمایش گذاشته شده است، بخشی از توانمندی این مجموعه در انجام تحلیلهای علمی است و در صورتی که احساس نیاز نماییم که خروجی ها و تحلیلهای محتوایی ویژه ای برای جامعه حوزه شهری نیاز است، آن را به سایت اضافه میکنیم.
منابع علمی
مقالات پایگاه سیویلیکا به عنوان مبنای رتبه بندی شهرداریهای کشور مورد تحلیل قرار می گیرد. سیویلیکا نمایه کننده و ناشر مقالات کنفرانسها و ژورنالهای علمی کشور است و تاکنون حدود یک میلیون و یک صد هزار عنوان مقاله علمی را از همایشها و مجلات علمی کشور نمایه نموده است.
سیویلیکا مقالات همایشها و مجلات علمی معتبر را که تحت حمایت سیویلیکا باشند نمایه سازی می نماید. امکان نمایه سازی مقالات خارج از چهارچوب همایشها و ژورنالها (به صورت داوری نشده) وجود ندارد. ممکن است برخی از همایشها تحت حمایت سیویلیکا نباشند که باعث می شود مقاله شما وارد پروسه نمایه سازی و علم سنجی قرار نگیرد.
لذا پیشنهاد میکنیم برای جلوگیری از بروز چنین مشکلی، قبل از ارسال مقالات خود به همایشها، از معتبر بودن همایش و نمایه سازی آنها در سیویلیکا طبق اطلاعات منتشر شده در بخش تقویم کنفرانسهای ایران در آدرس (https://civilica.com/calendar/) و یا پایگاه رسمی همایشهای علمی(https://www.symposia.ir) اطمینان حاصل فرمایید.
در حال حاضر مقالات ۱،۳۲۵ عنوان ژورنال تخصصی کشور و ۶،۶۴۵ کنفرانس علمی نمایه شده اند که به صورت لحظه ای نمایه سازی مقالات جدید انجام و تحلیل علمی آنها انجام می پذیرد.
تحلیلهای محتوایی و علم سنجی
دو نوع تحلیل بر روی مقالات انجام می شود. تحلیلهای علمی سنجی و تحلیلهای محتوایی ما از هر دوی این روشها در این پایگاه استفاده نموده ایم.1. تحلیلهای علم سنجی:
این تحلیلها بر اساس سمت نویسندگان است و معمولا در حوزه دانشگاهی برای اندازه گیری میزان مشارکت مراکز علمی و انتشار مقالات علمی استفاده می شود. ما در اینجا این تحلیل را برای شهرداریهای کشور انجام داده ایم و بر اساس اینکه هر یک از نویسندگان در کدام یک از شهرداریهای کشور مشغول فعالیت هستند و با سمت رسمی در شهرداری (Affiliation) اقدام به انتشار این مستندات علمی نموده اند، مشخص میکنیم که پژوهشگران هر شهرداری چه میزان در انتشار مقالات علمی فعال بوده اند.
در تحلیل علم سنجی تکرار سمتها در یک مقاله نادیده گرفته می شود. بدین معنی که اگر یک مقاله توسط 4 پژوهشگر از یک شهرداری نوشته شده باشد، این مقاله فقط یک بار در محاسبات آمار مقالات منتشر شده این شهرداری در نظر گرفته می شود. علاوه بر این جایگاه نویسنده در بین نویسندگان تاثیری در آمار علم سنجی ندارد.
همچنین بر اساس سمتهای متنوع از شهرداریها و دانشگاههای مختلف، اختصاص یک مقاله به بیش از یک مرکز امری عادی محسوب می شود. لازم به ذکر است که درج بیش از یک سمت برای یک نویسنده شامل دانشگاه و شهرداری و ... باعث خطا در سیستم می شود و اولویت تحلیلهای علم سنجی برای دانشگاهها می باشد. یعنی اگر نویسنده ای سمت خود را به صورت ترکیبی از «هیات علمی دانشگاه 1 و کارشناس شهرداری 1» درج نموده باشد، اختصاص علم سنجی به شهرداری در نظر گرفته نمی شود و اولویت اختصاص های علم سنجی بر مبنای دانشگاه است.
لذا شهرداریها باید توجه نمایند که اگر کارشناسان و پژوهشگران آن شهرداری در حال نگارش و ثبت مقالات خود در یک همایش یا مجله علمی هستند، حتما از سمت رسمی و یکتای خود در آن شهرداری استفاده کنند تا تحلیلهای علم سنجی در آمار آن شهرداری لحاظ شود.
2. تحلیلهای محتوایی
نوع دیگر تحلیلها، بر اساس محتوای مقالات انجام میگیرد. در تحلیل محتوایی بررسی میکنیم که این مقاله در خصوص یکی از شهرداریهای کشور نوشته شده است. این تحلیل بر اساس وجود نام این شهرداری در عنوان، چکیده یا کلمات کلیدی مقاله ارزیابی می شود.
ممکن است یک مقاله برای «شهرداری تبریز» نوشته شده باشد ولی هیچ یک از افرادی که در سمت آنها شهرداری تبریز است، در بین نویسندگان وجود نداشته باشد و کل مقاله توسط اساتید و پژوهشگران دانشگاهی نگارش یافته باشد. لذا تحلیلهای علم سنجی و تحلیلهای محتوایی کاملا به صورت مجزا انجام می شوند.
علاوه بر این ممکن است پژوهشگران «شهرداری مشهد»، در خصوص یک موضوع کلان شهری تحقیق نموده باشند (مانند دوچرخه شهری) و مقاله به صورت موردی در خصوص «شهرداری مشهد» نباشد. لذا در تحلیلهای محتوایی به آن شهرداری اختصاص نمی یابد. حتما باید در عنوان، چکیده یا کلمات کلید، عبارت «شهرداری مشهد» وجود داشته باشد تا جزو مقالات منتشر شده درباره «شهرداری مشهد» لحاظ شود.
مشارکت شهرداری در پایگاه
تمام مطالعات مدیریت شهری، در نهایت به شهرداریها ختم می شود. بخشی از این پژوهشها در قالب طرح های پژوهشی دانشگاهی و برخی در قالب مطالعات پژوهشگران و کارشناسان شهرداریها انجام می شود. با توجه به رصد کلیه مقالات علمی کشور توسط سیویلیکا، هر مقاله ای که در این زمینه منتشر شود و یا توسط پژوهشگران شهرداریها تهیه شود، در این پایگاه منعکس می شود.
آمار و ارقام ارائه شده در این پایگاه، به مدیران شهری کمک میکند تا روند مطالعات علمی حوزه شهری را زیر نظر داشته و بتوانند برنامه ریزی لازم را انجام دهند. این مجموعه امکان نمایه سازی و مستند سازی کامل طرح ها و پژوهشهای تحقیقاتی تعریف شده در شهرداریها را دارد. در حال حاضر طرح های پژوهشی مراکزی مانند «مرکز تحقیقات مسکن و شهرسازی» به صورت کامل در سیویلیکا نمایه سازی و مستند می شود که در آدرس زیر می توانید مشاهده نمایید:
https://civilica.com/l/1205/r/
شهرداریها هم می توانند برای نمایه سازی کلیه طرح های پژوهشی که تاکنون انجام داده اند در پایگاه سیویلیکا اقدام نمایند. مزایای انتشار طرح های پژوهشی عبارتند از:
- - ارتقاء جایگاه شهرداری در انجام مطالعات شهری و بکارگیری اصول علمی در مدیریت شهری
- - جلوگیری از انجام مطالعات تکراری
- - تشویق پژوهشگران حوزه شهری به انجام مطالعات دقیقتر
- - امکان دسترسی به منابع بزرگ داده های پژوهشی و تحقیقاتی بین شهرداریهای کشور
مجموعه سیویلیکا آمادگی نمایه سازی طرح های تحقیقاتی شهرداریها را دارد و کلیه طرحهای نمایه شده در پایگاه رتبه بندی شهرداریهای کشور منعکس شده و در جایگاه شهرداریها تاثیر میگذارد.
علاوه بر موارد فوق، امکان دسترسی سازمانی کارشناسان و پژوهشگران شهرداریها، به کلیه مقالات نمایه شده در پایگاه سیویلیکا وجود دارد تا منابع لازم برای پژوهشگران شهرداریها را تامین نماید. در حال حاضر برخی از مراکز پژوهشی شهرداریها دسترسی به مقالات را برای کارشناسان خود فراهم نموده اند.
بخشهای مختلف پایگاه رتبه بندی شهرداریها
پایگاه رتبه بندی شهرداریها، دارای چند صفحه مهم است که عبارتند از:
1. صفحه اول سایت
این صفحه یک دید کلی نسبت به محتوای ارائه شده در پایگاه را به کاربر می دهد و لینکهای لازم را به صفحات داخلی ایجاد میکند. یکسری کلیدواژه مهم حوزه مطالعات شهری در ابتدای صفحه قرار داده شده است. با کلیک بر روی هر یک از این کلیدواژه ها، صفحه ای از لیست کلیه مقالات منتشر شده در هر یک از این محورها نمایش داده می شود که به همراه نمودار سالانه تعداد مقالات است.
در صفحه اول سایت، آمار کلی مقالات حوزه شهری نیز ارائه شده است که شامل تعداد کل مقالات تحلیل شده، آمار مقالات مرتبط با حوزه شهری و تعداد صفحات مقالات، تعداد کنفرانسها و مجلات مرتبط را نمایش میدهد.
بخشی به نمایش آخرین مقالات نمایه شده در حوزه شهر و شهرداری اختصاص دارد و در بخش «برترین پژوهشگران شهرداریها» پژوهشگرانی از شهرداریهای کل کشور که بیشترین تعداد مقاله را منتشر نموده اند نمایش داده می شود.
کلیه این آمار به صورت برخط به دیتابیس سیویلیکا متصل است و با اضافه شدن مقالات جدید به صورت خودکار به روز می شود.
2. صفحه اختصاصی شهرداریها
برای هر شهرداری که حداقل یک مقاله در مورد آن منتشر شده باشد، یک صفحه اختصاص بر روی پایگاه رتبه بندی شهرداریها قرار دارد.
در این صفحه سعی شده است کلیه آمار علمی شهرداری که از تحلیلهای علم سنجی و محتوایی استخراج می شوند نمایش داده شود. بخشها و باکسهای اطلاعاتی این صفحه در زیر توضیح داده می شوند.
1-2- پژوهشگران برتر هر شهرداری
این بخش بر اساس سمتهای پژوهشگران تهیه شده است. به صورت تجمیعی کلیه پژوهشگرانی که با سمت شهرداری مورد نظر مقاله منتشر نموده اند را بررسی میکند. از بین کلیه نویسندگان، افرادی که بیشترین تعداد مقالات را منتشر نموده اند به ترتیب در این باکس نمایش میدهد.
توجه نمایید که این آمار تجمیعی است و بر اساس سال تحلیل نمی شود و کل سالها را یکجا در نظر می گیرد.
انتظار می رود شهرداریها به منظور ارج نهادن به فعالیتهای علمی و تحقیقاتی کارشناسان و مدیران خود، از پژوهشگران برتر خود تقدیرهای لازم را به عمل بیاورند.
2-2- دانشگاهها و مراکز علمی
این بخش به دانشگاههایی اختصاص دارد که بیشترین سهم را در انتشار مقالات مربوط به هر شهرداری داشته اند.
برای مثال 21 مقاله توسط دانشگاه شیراز منتشر شده که در آن به یکی از موضوعات «شهرداری شیراز» اشاره شده است.
آمار این بلوک به شهرداریها نشان میدهد که بیشتر از همه موضوعات علمی آنها مورد توجه کدام یک از دانشگاهها و مراکز علمی کشور بوده است و در آینده بتوانند حمایت بیشتری را از پژوهشگران آن مراکز برای انجام کارهای تحقیقاتی حوزه مدیریت شهری داشته باشند.
شهرداریها باید قدردان پژوهشهای دانشگاههایی باشند که بخاطر موضوعات و مسائل شهری آنها، اقدام به انجام مطالعات تحقیقاتی و انتشار مقالات علمی نموده اند و تا می توانند از امکانات و توانمندی های این مراکز علمی استفاده نمایند.
3-2- کلیدواژه های مهم در مقالات
این بخش به ارائه کلیدواژه هایی است که در مقالات هر شهرداری مورد توجه واقع شده است. برای مثال کلیدواژه هایی مانند:
«میدان شهرداری رشت»، فضای شهری، مدیریت شهری و ... پرکاربردترین کلیدواژه ها در مقالات منتشر شده برای شهرداری رشت بوده است. این کلیدواژه ها نشان می دهد در هر شهر و شهرداری، کدام موضوعات از بیشترین اهمیت برخوردار بوده است.
4-2- سایر پژوهشگران شهرداری
این بخش پژوهشگرانی از پایگاه سیویلیکا را نشان میدهد که در این پایگاه دارای صفحه رزومه تخصصی هستند و حداقل یک مقاله در ارتباط با شهرداری مورد منتشر نموده اند.
این باکس به ترتیب تعداد مقالات نیست و بر اساس به روز رسانی و مقالات جدید اختصاص یافته و.. تغییر میکند. هر یک از پژوهشگران لیست شده در این باکس حداقل یک مقاله در زمینه شهرداری مورد نظر منتشر نموده اند.
5-2- نمودار سالانه تعداد مقالات نوشته شده برای هر شهرداری
این نمودار نشان دهنده تعداد مقالات منتشر شده در هر سال برای هر یک از شهرداریها می باشد. رو به رشد یا رو به افول بودن این نمودار، نشان دهنده روند اهمیت هر شهرداری در جلب مشارکت و توجه پژوهشگران و محققان است.
برای مثال نموداره تعداد مستندات علمی منتشر شده برای شهرداری شیراز، به صورت سالانه در حال رشد است، و این نشان میدهد که میزان توجه به مطالعات علمی در شهرداری شیراز به واسطه شیوه نگرش مدیران شهرداری رو به افزایش بوده است.
6-2- فهرست مقالات
در این بخش لیست کامل مقالاتی که برای هر شهرداری نوشته شده است نمایش داده می شود. هر کدام از مقالات به صورت مستند به صفحه مقاله مورد نظر لینک می شود تا پژوهشگران بتوانند مستندات لازم برای هر مقاله را مشاهده نمایند. محل انتشار، سال انتشار و کلیدواژه ها نیز در این باکس نمایش داده می شوند.
3- صفحه رتبه بندی شهرداریها
در صفحه صفحه رتبه بندی شهرداریها با لینک (https://cty.ir/city) ، همانند باکسی که در صفحه اول سایت قرار دارد، باکس رتبه بندی تجمیعی شهرداریها را قرار داده ایم. در این باکس به صورت پیش فرض 100 شهرداری برتر نمایش داده شده اند. تاکید می شود که این رتبه بندی بر اساس تعداد مقالات نوشته شده برای هر یک از شهرداریها است (تحلیل موضوعی).
علاوه بر این امکان انتخاب رتبه شهرداریها در سالهای مختلف نیز وجود دارد که مقالات را به تفکیک سال دسته بندی نموده و با انتخاب هر سال، رتبه بندی را بر اساس مقالات منتشر شده در همان سال انجام می دهد. رتبه بندی در بازه 15 ساله تا سال 1385 قابل انتخاب است.
همایشهای حوزه شهری
در صفحه همایشهای حوزه شهری در آدرس (https://cty.ir/list/Conferences) همایشهایی که در کشور هر حوزه شهر و شهرداری برگزاری شده اند و یا قرار است در آینده برگزار شوند معرفی می شوند. در این صفحه علاوه بر نمودار سالانه همایشها، لیست کامل همایشها نیز ارائه شده است.
راهنمای تماس با پایگاه رتبه بندی شهرداریهای کشور:
پایگاه «رتبه بندی علمی شهرداریهای کشور» (CTY.ir) زیر نظر مجموعه سیویلیکا مدیریت می شود. تحلیلها به صورت خودکار و ماشینی انجام می شوند. ما امکان افزودن تک مقاله خارج از مجموعه مقالات کنفرانسها و همایشها را نداریم. علاوه بر این مقالات کنفرانسهای غیر تحت حمایت در این پایگاه نمایه نمی شوند. لذا به هیچ عنوان از ما برای اضافه شدن یک مقاله درخواست نفرمایید.
در صورت وجود خطا در داده های مقاله خاص، ابتدا به صفحه مقاله مورد نظر در پایگاه سیویلیکا مراجعه فرمایید، و از طریق باکس «مدیریت اطلاعات پژوهشی» گزینه «گزارش اشکال در مقاله» را زده و در فرم نمایش داده شده، به صورت دقیق مشکل موجود در داده های نمایه سازی را اعلام فرمایید. ایرادات پیش آمده در مرحله نمایه سازی بلافاصله اصلاح می شوند. داده های وارد شده باید مستند بر متن مقاله باشند که از طریق دبیرخانه ارسال شده است.
برای ارتباط سریع می توانید از طریق زیر اقدام فرمایید:
ارسال پیام از طریق واتس آپ: ۰۹۱۲۸۱۸۵۰۳۶
آی دی تلگرام: @civilicainfo
آدرس ایمیل مستقیم: pub@civilica.com
ارتباط با دفتر مرکزی انتشارات بوم سازه (سیویلیکا): تهران، بزرگراه جلال آل احمد، بین خیابان کارگر و بزرگراه چمران، کوچه پروانه، پلاک ۴، ساختمان چمران، طبقه ۴، واحد ۳۱ - تلفن: ۸۸۰۰۸۰۴۴ - نمابر: ۸۸۳۳۵۴۵۱